Kontakta mig

Familjen Eklund/Kyrk berättar om hur det är att bo i Rikstens friluftsstad
Artikel publicerad 2014-03-28

Barnvänligt och naturnära

Med naturen inpå knuten, men ändå nära till Stockholm. För trebarnsfamiljen Kyrk-Eklund är tvåplansvillan i Rikstens friluftsstad det perfekta boendet. Här kan barnen springa in och ut hos kompisarna i grannhusen och Roger och Linda slipper allt fixande som ett gammalt hus kräver.

När Linda Kyrk och Roger Eklund flyttade in i det nybyggda tvåplanshuset i Rikstens friluftsstad var de redan bekanta med omgivningarna. Äldsta dottern Luna, idag 6 år, hade nämligen redan gått i förskolan här i ett par år.

– Egentligen hamnade vi i Rikstens friluftsstad av en slump.

När Luna skulle börja på förskolan bodde vi i Brantbrink, men fick inte plats där utan hamnade istället på förskolan Nova här i Riksten. Där trivdes vi så bra att vi inte ville byta när vi efter ett tag fick plats på den förskola vi först hade sökt till, berättar Linda Kyrk.

Så Luna blev kvar på Nova och Roger och Linda började bli alltmer intresserade av den nya stadsdelen som växte upp i Rikstensområdet.

– Då bodde vi i ett äldre hus som krävde mycket fixande och omvårdnad. Till slut blev vi rätt trötta på att renovera och började längta efter att bo i ett nytt hus. Eftersom många av Lunas kompisar bodde i Riksten fick vi upp ögonen för hur fint det var, berättar Roger Eklund.

Sagt och gjort. Familjen sålde den gamla villan och våren 2012 flyttade de in i sitt nybyggda hus på Skogsmulles väg. Ett val de inte har ångrat.

– Det är ett jättemysigt område och vi stortrivs. Det är nära naturen men ändå inte långt från centrala Stockholm. Kommunikationerna med buss och pendeltåg funkar bra och vi kan ta oss in till Stockholm på en dryg halvtimme, säger Roger.

Nu går även Liam, 4 år på förskolan Nova och till hösten ska minstingen Leja, 10 månader, börja på där. Luna har hunnit bli skolflicka och stortrivs i Rikstensskolan.

– Skolan har naturinriktning och barnen är mycket utomhus. Minst en dag i veckan har de all undervisning i skogen. Det är väldigt härligt, tycker vi, säger Linda.

En annan stort fördel med att bo i Rikstens friluftsstad är gemenskapen mellan grannarna och barnen, menar Roger. Här springer Luna och Liam enkelt över till kompisarna i grannhusen.

– Det är en enorm frihet både för barnen och för oss föräldrar. Det är fantastiskt när man tittar ut på tomten och ser ett tiotal ungar leka tillsammans vid studsmattan eller i sandlådan, säger Roger.

Även närheten till naturen är en stor fördel, tycker Linda och Roger. Dels har de ett skogsparti alldeles bakom tomten där barnen springer ut och leker, och dels tillbringar de gärna lediga dagar tillsammans i Lida friluftsområde, som ligger en lagom cykeltur bort.

– Där är vi sommar som vinter. På sommaren åker vi dit och badar och på vintrarna åker vi pulka, berättar Linda och tillägger:

– Det är spännande att följa hur stadsdelen Riksten växer fram. Det blir bara mysigare och mysigare här för varje år som går, när husen växer upp och fler familjer flyttar hit. Här är perfekt för en trebarnsfamilj som vår.

Familjen

Linda Kyrk Roger Eklubf med barnen Luna 6år, Liam 4 år och Leja 10 mån.
Bor i en två-plansvilla på Skogsmulles väg i Rikstens friluftsstad sedan 2012.
 

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input