Kontakta mig

Peter Fehn, butikschef Ica Nära Riksten, presenterar sina duktiga medarbetare!

 Peter Fehn, butikschef Ica Nära Riksten, presenterar sina duktiga medarbetare!

 Bilder från de olika invigningsdagarna.

Ica Nära Riksten - först i Sverige!

Ica Nära Riksten är första butiken ut i Sverige med sitt nya koncept "Matigare Nära" och invigning av nya Ica-butiken i Rikstens friluftsstad firades under dagarna tre med olika aktiviteter.

Ica Nära Riksten är första butiken ut i Sverige med sitt nya koncept inom Ica Nära. Det nya konceptet kallas för ”Matigare Nära” och innebär ett nytt slags ICA med lite ”matigare” uttryck, färdiga måltider samt stort fokus på färskvaror samt inspiration för måltidslösningar. Inredningen är mer gemytlig och deli-inspirerad med bl a markis och riktiga trähyllor! Butiken har också en tydlig profil mot ekologiska och miljömärkta varor vilket vi också tror att Rikstensborna uppskattar!

Personalen har också ett stort intresse av mat eller matlagning och inte minst bor de flesta av dem i närområdet. I butiken träffade vi bl a Helene Nilsson och Emmy Dolsenius (från vänster i bild 5) som tyckte det var spännande att få arbeta med det nya konceptet och samtidigt bo så nära. Emmy bor redan i Rikstens friluftsstad och Helene påpekade glatt att hon är på väg att flytta hit!

Invigningen delades upp under dagarna tre (vecka 15 - 2016). Först ut under tisdagen med en sk. VIP-invigning med personal, samarbetspartners och några representanter från Botkyrka kommun. Ebba Östlin (S) kommunstyrelsens ordförande (bild 7) i Botkyrka kommun välkomnade denna högst efterlängtade butik och tackade för ett gott samarbete. Peter Fehn (bild 8), butikschef, pratade bl a om vikten av en hängiven och dedikerad personal. Det märktes tydligt att han var stolt över sitt nya gäng och han avrundade sitt tal med att ta en selfie tillsammans med hela personalen (bild 9). Fredrik Söderberg (vänster bild 10), chef för ICA:s affärsområden, berättade att ICA Nära Riksten är ICA:s första pilotbutik och att de med spänning kommer att följa hur detta nya koncept kommer utvecklas över tid. Han berättade också att Ica Riksten Nära även kommer att anslutas online för möjlighet att sedan kunna hämta mat i själva butiken.

Onsdagen den 13:e april var det dags för den officiella invigningen. En av de första kunderna (bild 12) fick klippa bandet vid entrédörren tillsammans med butikschefen Peter Fehn. Intresset var överraskande stort och det kom ett femtiotal kunder.

Under lördagen den 16:e april var det dags för det stora invigningskalaset (bild 13). I ett tält på parkeringen, som rymde ett antal intressenter, bjöds det bl a på tilltugg från deras egen kock. Man kunde också tävla med bästa grillrecept och ”vinna” samma kock att laga en hemma-hos-middag! Trots det dåliga vädret dök det upp en strid ström glada och nyfikna kunder.

-       Vi från Riksten Friluftsstad AB är naturligtvis väldigt glada över att denna livsmedelsbutik äntligen har slagit upp portarna, säger projektchef Lars Avermalm (bild 2, från vänster Peter Fehn, Lars Avermalm).

-       Förutom bostäderna i den nya stadsdelen är det viktigt att olika typer av verksamheter som bl a denna kommer på plats i takt med att inflyttningen till området ökar, vilket även gäller förskolor och skolor samt annan typ av service. Vi är också extra glada över att Rikstens friluftsstad är först i Sverige med detta nya spännande koncept och önskar Peter med personal all lycka i framtiden!

Lars Avermalm, Louise Yourstone, Sven-Åke Farås, Jenny Fäldt, Craig Sutton från Riksten Friluftsstad AB

Text: Louise Yourstone. Foto: Louise Yourstone, Sven-Åke Farås samt Peter Fehn.

Riksten Friluftsstad AB har i nära samarbete med Botkyrka kommun tagit fram detaljplanen med byggrätter som skapat möjligheten för att en butik som denna skulle kunna etableras i området. Riksten Friluftsstad AB har sedan efter att detaljplanen vunnit laga kraft sålt marken till ICA Fastigheter Sverige AB, som därefter byggt butiken. Riksten Friluftsstad AB ägs av Peab och är ett av många utvecklingsprojekt inom Peab Bostadsutveckling. 

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input