Kontakta mig

Anmäl omgående pågående inbrott till 112

Håll inbrottstjuven borta med förebyggande åtgärder

I polisens information om bil- och bostadsinbrott som gick ut med Grannsamverkans nyhetsbrev under december 2018 uppmanar man om skärpt uppmärksamhet, speciellt under den mörka årstiden. Anmäl omedelbart pågående inbrottsaktiviteter till 112. Polisen menar att bostadsinbrott inte är ett olösligt problem. Det går att minska inbrotten men det kräver en del praktiska åtgärder samt sammanhållning bland Grannsamverkarna.

Villor och radhus

Fönster i villor och radhus är oftast utsatta för inbrott genom sönderbrutna fönsterhakar eller sönderslagna fönsterrutor. Ett låsbart handtag på altandörr, fönsterlås samt enkla brytskydd på fönster förebygger inbrott. Hellånga brytskydd på entré- och altandörrar är viktiga skydd på villor och radhus. Ingen tjuv har lyckats bryta upp en dörr med ett hellångt brytskydd. Vid ett antal tillfällen under året har 3-glaskasetter tagits bort i fönster och tjuven har tagit sig in den vägen. Detta kan åtgärdas genom att fönsterlisterna skruvas fast eller limmas.

Ett nytt tillvägagångssätt för inbrott är att tjuvarna borrar hål i ytterdörrens patentlås för att komma in. Har man ett sk. polislås och alltid använder detta när du inte är i bostaden är du skyddad för dessa inbrott.

Viktigt vid inbrott i flerfamiljshus

Vid pågående inbrott ska anmälan till Polisen gå före allt annat. Varje minut är dyrbar om polisen ska kunna ta inbrottstjuven på bar gärning. Oväsen i trappuppgången i flerfamiljshus och ”igenklistrat tittöga” och/eller spärrat brevinkast hos grannen är säkra tecken på pågående inbrott. Dessa bevis räcker som åtgärd. Var tyst, ring 112 och meddela ”pågående inbrott” samt adress och våning.

Viktigt med brottsförebyggande åtgärder

Brottsförebyggande åtgärder kostar mindre än vad man tror och kan vara viktiga motåtgärder om tjuven kommer på besök. Bra skalskydd, dvs lås, brytskydd på dörrar, fönsterlås, låsbart handtag på altandörrar och fönster samt larm håller inbrottstjuvarna borta. Enbart larm är tyvärr inte tillräckligt.

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input