Kontakta mig

Reportage - Konst i Riksten.

Konst i Riksten, medborgardialog i Rikstens skola den 4 april

Under torsdagen 4 april hölls en medborgardialog om nytt konstverk i etapp 4 i Rikstens friluftsstad. Boende i Riksten var inbjudna till Rikstensskolans matsal för att komma med idéer och beskriva vilka aspekter av livet i Riksten som de helst skulle se återspeglade i ett nytt konstverk i stadsdelen.

Konstverket är tänkt att stå i den nya parken nära busshållplatsen i etapp 4 så att många kan se och uppleva det i sin vardag. Offentliga konstverk till nybyggda områden eller offentliga byggnader som t.ex. skolor finansieras enligt den så kallade enprocentsregeln. Det innebär att en procent av projektets budget avsätts för konst. På mötet fanns kataloger med tidigare utförda konstverk i kommunen som inspiration.

 

 

Kataloger över tidigare utförda offentliga konstverk i Botkyrka kommun.

Mötet inleddes med en kort presentation från kommunens konstkonsult PO-Hagström. Han beskrev processen för att ta fram nya konstverk inom Botkyrka kommun. Dialogmötet är en del av det första steget där konstkonsulten sammanfattar förutsättningarna för det nya konstverket till ett konstprogram. Programmet redogör både för praktiska frågor som placering och budget, men även för konstverkets tema och inriktning.  Exempel på tema från konstkonsulten var bl.a. flyg, hemliga rum och naturen.

Text och bild: Ruth Wiberg

Publicerades 2019-04-11

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input