Kontakta mig

Invigningskalas av Rikstenshallen blev en publiksuccé

 

Publiksuccé för invigningskalaset av Rikstenshallen!

Över hundra familjer kom och firade den nyrenoverade sporthallen "Rikstenshallen" i Rikstens friluftsstad söndagen den 18 november! Här bjöds det på ett fullspäckat program med bl.a. uppträdande med Nassim Al Fakir, Retoys leksaksbytarbazar, Skogsmulle, dansuppvisning, loppis, och prova-på-aktiviteter.

Barnen tog med sig leksaker för att byta till sig andra, de som hade glömt fick en begagnad leksak av Retoy att byta till sig en annan! Ingen skulle känna sig utanför!

Katarina Berggren, ordförande i Botkyrkas kommunsstyrelse, inledde dagen med ett tal och pratade
bl a om vikten av samarbete och laganda och kommenterade fyndigt med aktuella attribut som "Hattrick" och "Zlattrick" (4 mål på raken) tätt följd av Mattias Gökinan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden som pratade om betydelsen om att en aktiv fritid även höjer prestationsförmågan i skolarbetet!

Höjdpunkten var det roliga och engagerande uppträdande med Nassim Al Fakir, känd från bland annat SVT, Barnkanalen. Några ungdomar från duktig dansgrupp från Kulturskolan uppträdde inför en fascinerad publik! Nassim Al Fakir invigde Rikstenshallen med "Raketen" tillsammans med alla barn och vuxna! Nassim avrundade uppträdandet med autografskrivning och fotografering tillsammans med barnen.

Det var liv och rörelse i hallen från start till mål! Ett flertal av Botkyrkas föreningar var med på plats och hade prova-på-aktiviteter för barnen med bl a aktiviteter som gymnastik, orientering, fotboll, handboll, dans och innebandy.

En annan höjdpunkt under dagen var Retoys aktiviteter som på ett lustfyllt sätt genom lek och med leksaken som verktyg lärde barnen om miljö, hållbarhet och deras rättigheter.

Några av de boende hyrde loppisbord och sålde leksaker, kläder och sportsaker. Bland utställarna en trappa upp fanns Tullinge Medborgarkontor, Lida Friluftsgård, Friluftsfrämjandet, Veidekke, Fastighetsbyrån, Grannesamverkan, Riksten Friluftsstad AB och Botkyrka Kommun.

Vi tackar ödmjukast för Botkyrka kommuns insats och alla de volontärer som ställde upp från idrottsklubbarna under dagen. Utan dessa hade kalaset inte kunnat genomföras!

Riksten Friluftsstad AB, som är initiativtagare (tillsammans med Botkyrka kommun) till eventet ser gärna den här aktivitetsdagen som en start på ett fortsatt årligt återkommande evenemang av samma dignitet!

Lars Avermalm, projektchef
Riksten Friluftsstad AB

 

Text och bild: Louise Yourstone

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input