Kontakta mig

Mistra SAMS undersöker mobilitetstjänster i Riksten

Mistra SAMS Living Lab undersöker mobilitetstjänster i Riksten

Forskningsprogrammet Mistra SAMS kommer under 2022 och 2023 testa mobilitetstjänster i Riksten som kan bidra till att de som bor och är verksamma i området ska kunna resa på ett mer hållbart sätt. Syftet med forskningen i Mistra SAMS är att utveckla kunskap om hur man kan ställa om vardagslivets resande för att bidra till minskad klimatpåverkan och uppnå social rättvisa.

För att fler ska kunna minska på sina klimatavtryck behöver nya och mer miljösmarta tjänster finnas som tillägg till dagens kollektivtrafik. Mistra SAMS undersöker sådana framtida tjänster genom att aktivt testa dem i form av så kallade ”Living Labs” och på så sätt ta reda på hur offentliga och privata aktörer kan stödja utvecklingen av framtidens hållbara samhälle.

Botkyrka kommun har redan tidigare varit ett särskilt intressant område för Mistra SAMS, där forskningsprogrammets andra Living Lab också finns. Jobbhubben i Tullinge, som startades i 2018, har blivit ett uppmärksammat exempel på framgångsrikt samarbete mellan forskare, beslutsfattare, privata aktörer och medborgare. Botkyrka kommun har bestämt att, tillsammans med KTH och företaget Vakansa, fortsätta driva projektet med syftet att senare utveckla det till en större jobbhubb för boende i området.

Är du intresserad av Mistra SAMS Living Lab satsningar?

Välkommen att höra av dig,

Anna Kramers, programchefDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Karolina Isaksson, biträdande programchefDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Text: Marta Marko Tisch

Publicerades 2021-12-20

 

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input