Kontakta mig

Företagarfrukost hos Rikstens Friluftsstad AB

 

Företagsfrukost om Rikstens företagspark

På ett fullsatt frukostmöte den 23 september 2015 informerade kommunen om Rikstens Företagspark tillsammans med Riksten Friluftsstad AB.

​Gabriel Melki (s), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, inledde frukostmötet som hölls i Riksten Friluftsstad AB:s lokaler på Kanslivägen. Ett 40-tal företagare var på plats och fick information från Anna Anderberg, näringslivschef, om det lokala företagsklimatet utifrån de mätningar som redovisats under hösten.

Magnus Andersson, förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen, berättade att detaljplanen för Rikstens företagspark klubbades den 22 september 2015. Detta innebär att marken blir byggklar under 2016. Företag som är intresserade av att köpa mark för etablering ska lämna in en intresseanmälan till kommunen. Enligt Magnus Andersson så skapas en helt ny stadsdel med boende och arbetsplatser intill varandra. Företagsparken är indelad i tre etapper på östra sidan av Pålamalmsvägen med en total tomtarea på 70 000 kvadratmeter.

Lars Avermalm, projektchef på Riksten Friluftsstad AB, gav en bild över antalet bostäder i området och den framtida målsättningen. Fullt utbyggd ska friluftsstaden rymma ca 2.500 bostäder med varierande boendeformer, förskola och skola. Ny ICA butik börjar byggas under september samt ett äldreboende.

 

Foto: Louise Yourstone, Riksten Friluftsstad AB

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input