Kontakta mig

Theresia Sandell klipper, färgar och fixar frisyrer på många Rikstensbor

Skönhetssalongen Salongeriet i Riksten nysatsar

Hårvård, jämna ut linjer i ansiktet, vaxning, fotvård eller en lyxig massage. Theresia Sandell är ny ägare av skönhetssalongen i Riksten och hon har en tydlig vision - att driva en professionell fullservice salong med personlig service.  Här ska kunderna tryggt kunna koppla av en stund i specialisters händer.

Nya ägaren av Rikstens skönhetssalong, Theresia Sandell, lägger fokus på hemtrevnad och professionell personlig service. Det ska kännas som att komma hem när man blir ompysslad.Theresia Sandell har redan hunnit med att klippa, färga och fixa frisyrer på Rikstensbor sedan några år tillbaka. Kunderna tog hon emot i sitt hus i Tullinge där hennes salong först låg.

– En kundkrets växer inte på en dag, men när jag drev min salong hemma märkte jag att fler och fler av mina kunder faktiskt kom från Riksten. Då växte också målbilden fram att jag skulle ha en egen salong i Riksten, säger hon.

Tillfället uppenbarade sig i somras. De tidigare ägarna av Rikstens skönhetssalong ville sälja och Theresia tog möjligheten att förverkliga drömmen om att bli ägare till en fullservicesalong.

– Jag har faktiskt drömt om en egen salong med en affärsidé som jag tror på – ett professionellt team som utför lyxiga och professionella behandlingar inom både hårvård som skönhetsvård.

De tidigare ägarna hade redan påbörjat jobbet med att succesivt bygga ut verksamheten från att bara vara en frisörsalong till att också erbjuda kosmetiska- och hälsofrämjande behandlingar. I dag samsas frisörer och hårvård med olika skönhetsbehandlingar. Och så vill Theresia också att verksamheten ska bedrivas framöver.

­– Alla som jobbar på salongen är specialister på sitt område. Bland annat har vi en läkare som utför botox, en duktig nagelteknolog, hudvårdsterapeut och självklart ett bra frisörteam.  De jobbade med de förra ägarna men stannar kvar på salongen och driver sina verksamheter vidare tillsammans med mig – vilket känns riktigt bra, säger Theresia Sandell.

Salongen har idag fått en ny touch vilket märks både i salongens atmosfär men också i inredningen.

”Jag vill att salongen ska kännas trendig och professionell”

­– Salongen har fått en hemtrevlig känsla och som förhöjs av den personliga servicen som vi nu ger våra kunder – det ska kännas som att komma hem och bli omhändertagen hos oss. Även namnet på salongen kommer att bytas från Rikstens Skönhet till SalongerieT , säger Theresia Sandell.

På hyllorna i salongen kommer ekologiska produkterna från de tidigare ägarna ha kvar sin plats men får samsas om utrymmet med produktmärken som är Theresias favoriter. Genom att kombinera olika produktmärken kan varje kund få sin individuella kur som är bäst just för kundens hårtyp.

­– Jag vill kunna erbjuda mina kunder skräddarsydda produkter som verkligen ger effekt och då vill jag kunna plocka ihop det bästa från olika märken. Jag hoppas också att så småningom kunna sätta upp en webbshop och eventuellt en riktigt bra presentbutik.

På frågan vad Theresias nästa mål med salongen är svarar hon:

– Generellt vill jag att salongen ska vara uppdaterad inom nya trender och tekniker och ta in flera professionella skönhetsarbetare. För egen del vill jag vidareutbilda mig till att så småningom också kunna jobba med 3D-ögonbryn och microneeling.

Text: Mary Örnborg, bild: Craig Sutton

Publicerad 2019-10-01

 

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input