Kontakta mig

Cykelmekanikern Bobby driver verkstad i Riksten. Han tar emot alla typer av cyklar både för lagning och service.
Cykelmekanikern Bobby driver verkstad i Riksten. Han tar emot alla typer av cyklar både för lagning och service.

Cykelfixaren Bobby gör underverk med din dagliga pendelhoj!

Bobby Ericson är cykelfixaren som gör underverk med din dagliga pendelhoj. Sedan han öppnade en egen verkstad i traditionell stil – mitt i Riksten– har det varit full fart.

Bobby Ericsons cykelfilosofi är att om man ägnar lite kärlek åt sin cykel så kan den hålla länge. Och han vet vad han talar om.  Han har hållit på med cyklar sedan tonåren och var en av de första i Sverige med BMX. Sedan har det rullat på – idag behärskar Bobby det mesta inom branschen och det utgångsmaterial som hamnar i hans händer gör han alltid det bästa av.

­– Jag har gjort det mesta när det kommer till cyklar. Bland annat byggt en cykel som kan hakas på en rullstol, specialanpassat cyklar för olika behov, designat och ritat ramar och har ett bra rykte om mig att kunna bygga hjul.

Trots att Bobby har varit i cykelbranschen i stort sett hela sitt vuxna liv men det var först för två år sedan som han såg möjligheten att realiserar sin dröm om en egen verkstad.  Lokalen för sin verksamhet hittade han i Riksten där han numera också bor.

– Jag startade min cykelverkstad i princip samtidigt som pandemin slog till. Men trots det fick jag genast bra snurr på affärerna. Cykelbranschen är kanske en av de branscher som gått bra under pandemin, säger Bobby Ericson.

Ryktet om att Bobby är en hejare på cyklar spred sig snabbt både i Riksten och långt utanför Riksten. I dag har han stamkunder från hela Stockholm – allt från privatpersoner till proffscyklister från Spårvägens cykelklubb. Framför allt hjälper han sina kunder med service och att laga punkteringar

– Det kommer också in cyklar som stått ute länge och blivit rostiga som behöver lite extra omvårdnad för att bli fina. Jag är ganska nöjd med det jag har åstadkommit hittills och att verkstaden redan har gått med en liten vinst., Oron om hur min verksamhet ska gå har släppt, säger Bobby Ericson.

­Bobby har förvandlat den 125 kvadratmeter stora lokalen på Kanslivägen 10 till en proffsig verkstad med en butiksdel för cykeltillbehör.

– Idag har jag fått ett rejält sortiment i butiken men också blivit samarbetspartner åt Bikester. Partnerskapet innebär att jag jobbar som montör åt Bikester men också att jag via dem kan erbjuda cykelköp åt mina kunder utan att själv behöva hålla med ett cykellager, säger Bobby Ericksson.

Bobbys vision att när kunderna kommer in i hans verkstad så ska det kännas at kännas som i en schysst klädbutik. Det ska vara ordning och reda, rent och fräscht. Visionen har kommit en bra bit på vägen att förverkligas men det finns lite till att skruva på innan Bobby nått sitt mål.

– Jag håller fortfarande på att färdigställa lokalen med mer belysning för att få den rätta butiksfeelingen – här får jag ta små steg fram eftersom jag gör allt själv och det finns inte not timmar över till att både inreda och hjälpa mina kunder, säger Bobby Ericksson.

Tidsbristen är däremot inget hinder för Bobby att sätta upp fler visioner.

– Det jag går och funderar på är att bygga ut verkstadsdelen med mer avancerade verktyg för tillverkning.  Då skulle jag kunna göra även en del av cykelbygge själv – jag är trots allt artistiskt och kreativt lagd och kan bygga speciella cyklar, avslutar Bobby.


Så här tar du hand om din cykel:

  • Håll din cykel ren och smord.
  • Lämna in din cykel på service en gång om året (två gånger om du kör den på vintern också).
  • Pumpa luft i däcken var tredje vecka.

 

Bobby Cycles & Entreprenad
Kanslivägen 10, Tullinge 
Mobil: 070-473 50 99 

Text: Mary Örnborg, bild: Bobby

Artikel uppdaterad 2022-06-22

 

Kontakt

Riksten Friluftsstad AB

Kanslivägen 29
146 37 Tullinge

Telefon: 08-449 95 30

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Riksten Friluftsstad AB är ett helägt dotterbolag till Peab Sverige AB. 

 Cookiepolicy         Personuppgiftshantering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange namn

Ange korrekt e-postadress

Invalid Input